Шефът на Здравната каса в Ловеч обвинен за 1 млн. лв. щети

16 Мар 2018 19:30

Окръжната прокуратура в Ловеч повдигна обвинения на директора на Районната здравна каса (РЗОК) Антонио Маринов и удължи ареста му на 72 часа.

Той бе задържан вчера при акция на ДАНС и полицията, като в сградата на РЗОК - Ловеч беше направен обиск, иззети бяха документи, разпитани бяха служители.

 

Маринов е обвинен в длъжностно престъпление, с което НЗОК е била ощетена с почти 1 милион лева, съобщи говорителят на прокуратурата Кирил Петров. В нарушение на служебните си задължения и на няколко закона, през 2017 г. е сключил два договора с “МБАЛ Кардиолайф” ООД – Ловеч - за извършване на болнична помощ по клинични пътеки и за извършване на амбулаторни процедури. Целта била да набави облага за частното здравно заведение, като от това са настъпили значителни вредни последици за бюджета на НОЗК за 2017 г. в размер на 979 925 лева, уточниха от пресцентъра държавното обвинение. 

 

След изтичане на ареста от прокуратурата ще внесат в съда искане за вземане на постоянна мярка "задържане под стража" на 56-годишния Маринов. 

 

Той оглавява местната здравна каса от година и половина.

 

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu