Командироват 757 полицаи на морето

29 Юни 2018 19:35

 

Предвижда се командироване на 757 служители на реда в Бургас, увеличаване броя на автоматизираните технически средства за контрол и засилване на контрола в административно-наказателната дейност. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев на редовния си месечен брифинг и преди предстоящия летен туристически сезон.

С 51 по-малко са жертвите по пътищата от началото на 2018 г. в сравнение със същия период на миналата година, обобщи вътрешният министър.
Валентин Радев коментира и вотът на недоверие, който депутатите дебатираха във вторник, а гласуваха тази сутрин.

"Вотът на недоверие бе очакван, но е пълен сценарий и цирк. Поне да ни бяха посочили кривиците и грешките", заяви Радев.

МВР шефът заяви, че е удовлетворен от свършената работа по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Най-важните, от които са по темата за миграцията. Организирани са общо 268 събития в Брюксел, а 34 в София. Големият капацитет бе опазване на сигурността на всички гости и опазване на обществения ред в града.

Министър Радев се похвали и че до края на Българското председателство на Съвета на ЕС не се е случил нито един инцидент.

Радев отчете, че има и напредък по отношение на реформата на Шенгенската информационна система, изменения във визовия кодекс и регламента за Визовата информационна система.

Напредък се забелязва и по отношение на реформата на Общата европейска система за убежище, Дъблинския регламент и процедурния регламент.

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu