Полицията завела над 12 000 деца в училище

19 Юли 2018 08:49

Държавата - на лов за ученици. 22 000 деца, излезли от образователната система, са върнати в класната стая през последната учебна година. Това отчете правителството. За да привлече децата към ученето, държавата е ангажирала учители, полицаи, социални работници, психолози, които са обходили лично над 200 000 адреса.

Принудително, с полиция, на училище са били заведени над 12 700 деца. През миналата учебна година държавата е отделила и 25 милиона лева специално за училища, които работят с уязвими групи.

 

Въпреки усилията на властите, статистиката остава тревожна. За поне 10 000 деца е ясно къде в България са, но не искат да ходят на училище, а за 17 000 ученици не се знае нищо. „Имаме нарастващ брой семейства без отношение към образованието. Противодействието е координираната работа”, заяви образователният министър Красимир Вълчев, цитиран от НТВ.

 

„Да ги вкараме за ръчичка в училище. Ние от МВР сме много мотивирани да влязат там, а не след това да преследваме престъпници”, каза вътрешният министър Валентин Радев. „Не е достатъчно да ги вкараме в класната стая. Казват, че гетото имало гравитация. Нека училището има по-силна гравитация”, заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu