Започва Дефиле „Уикенд в Пловдив“

09 Мар 2018 08:34

Един необичаен уикенд – дефиле ще имат възможност да прекарат всички пловдивчани и гостите на града от днес. В рамките на 48 часа всеки, който иска, ще може разгледа „пъстрата палитра“ на Пловдив от музеи и галерии, да се наслади на тайните на пловдивските готвачи, да посети спектакли, музеи и галерии, да релаксира и да пренощува в хотелската база на града. Откриването ще бъде днес от 12 ч. в централното фоайе на Градския дом на културата „Борис Христов“ с ретроспективната фотоизложба „Гостоприемният Пловдив“.

 

Всеки посетител ще има възможност чрез попълване на анкетна карта да отличи най-гостоприемния хотел, музей, галерия и театър в Пловдив. Наградите ще бъдат раздадени на официална вечеря на 13 март, вторник.

Дефиле „Уикенд в Пловдив“ е неповторимо по рода си събитие, което ще се проведе за първи път на територията на България и е повод за много посетители да станат част от магията на Вечния Пловдив, категорични са организаторите.

Събитието се организира от Съвета по туризъм Пловдив в активно сътрудничество с Университета по хранителни технологии в града под тепетата, Община Пловдив, Историческият и Археологическият музеи, Градската художествена галерия, професионални гимназии и висшите учебни заведения.

 

Всички обекти, които участват в „Уикенд в Пловдив“ могат да бъдат разгледани на web: tourismplovdiv.org, където са посочени конкретните промоции, отстъпки, местоположение и телефони за контакт. Общо обектите са 27, от които 7 хотела, 9 заведения и 11 културни институции. Всеки попълнил анкетна карта, която може да бъде открита във всички обекти на събитието,  участва в томбола с награди: безплатна нощувка/вечеря за двама в хотел по избор; билети за двама за спектакъл по избор; семеен билет за посещение музей/галерия по избор.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu