С изложба „Гостоприемният Пловдив“, фолклорни изпълнения и погача с мед и сол започна „Уикенд в Пловдив“/снимки/

09 Мар 2018 14:56

Откриването на най-новия проект на Съвета по туризъм в Пловдив под името Дефиле „Уикенд в Пловдив“  се състоя днес в централното фоайе на Градския дом на културата „Борис Христов“. „Уикенд в Пловдив“ дава възможност на жители и гости на града да се докоснат до магията на най-стария жив град в Европа на 9, 10 и 11 март 2018г. от 12ч. в петък до 12ч. в неделя. През тези 48 часа желаещите ще могат да разгледат „пъстрата палитра“ на хотелската база с тайните на нейната „кухня“, да посетят над 10 спектакъла, музеи и галерии, да вкусят от специалитетите в пловдивските заведения, да релаксират и пренощуват в някой хотел, както и да се възползват от допълнителните услуги на всеки един участник в събитието – Спа и Релакс центрове, басейни, фитнес зали и др. Само през този уикенд гостите могат да получат и промоционални карти или ваучери за бъдещо посещение на обектите.

 

Церемонията започна в 12 часа с изпълнения на фолклорния състав към УХТ – Пловдив. След тях Стефан Шивачев, директор на Регионалния исторически музей, представи мултимедийната фотоизложба „Гостоприемният Пловдив“, включваща архивни и съвременни кадри на емблематични места и сгради в града под тепетата.  

 

Сред официалните гости на откриването, организирано и ръководено от Председателя на УС на Съвета по туризъм инж. Любозар Фратев  бяха Генералния консул на Република Турция в Пловдив г-н Хюсеин Ергани, г-жа Савина Петкова – Председател на Общински съвет - Пловдив, инж. Александър Държиков – заместник-кмет „Култура и туризъм“ на Община Пловдив, проф. Кольо Динков – ректор УХТ Пловдив, проф. Йорданка Алексиева – зам.-ректор на УХТ Пловдив, които са и партньори по проекта. 

 

Председателят на Съвета по туризъм инж. Любозар Фратев разказа за идеята на проекта и участниците в него - 7 хотела, 9 заведения и 11 културни институции. Всички обекти, които участват в „Уикенд в Пловдив“ могат да бъдат разгледани на web: tourismplovdiv.org, където са посочени конкретните промоции, отстъпки, местоположение и телефони за контакт. В помощ на гостите са отпечатани специални брошури, съдържащи цялата необходима информация за доброто планиране и прекарване на уикенда в града, когато музеи и галерии ще споделят своите богатства, а хотелите ще организират турове за желаещите да надникнат зад кулисите на хотелското обслужване. Специално отпечатаните брошури с карти могат да бъдат получени във всички обекти,  информацията е достъпна и в интерактивната карта на събитието. За да откриете локациите чрез смартфон е необходимо да бъде сканиран QR кода или да бъде последван линка: https://goo.gl/8ftdHc. За да се възползват гостите от промоциите и отстъпките при резервация, е необходимо да използват паролата: "ДЕФИЛЕ УИКЕНД".

 

Приветствия към присъстващите на откриването и към участниците отправиха заместник-кметът инж. Александър Държиков и проф. Йорданка Алексиева от УХТ Пловдив. Официалният старт бе даден от Председателя на Общински съвет - Пловдив Савина Петкова , като бе спазена и старата българската традиция да се посрещат гостите с погача, мед и сол. 

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu