Академия „Изпечи с любов“ гостува в Пловдив

12 Мар 2018 12:30

Десетки участници от Града на тепетата се включиха в курсовете за любители пекари и сладкари, организирани от най-популярната марка брашна в България – „София Мел“. Практическите курсове от Академия „Изпечи с любов“ се проведоха на 10 и 11 март в „Университет по хранителни технологии“ гр. Пловдив. Под наставленията на специалисти от университета, участниците имаха възможността да усвоят иновативни и традиционни похвати при приготвянето на солени и сладки печива.

Пловдив е четвъртият град от кампанията Академия „Изпечи с любов“. В модерната производствена база на университета, участниците се запознаха с основните правила при работата с професионални уреди за заместване, разбъркване, оформяне и печене. Гостите се запознаха и със стъпките, които трябва да следват при приготвяне на печива в домашна среда, като се научиха как да работят с тесто и разнообразни смеси за сладкарски изделия. Всеки един от участниците замеси, оформи и изпече сам предвидените рецепти от страна на организаторите. 

Инициативата на „София Мел“ има за цел да обърне внимание на създаването на добра хранителна култура и използването на качествени продукти в дома. Кампанията акцентира и върху възможността любители пекари да се почувстват като майстори-готвачи и забавлявайки се да се запознаят и изпробват традиционни и иновативни техники при приготвянето на печивата. 

Вторият сезон на Академия „Изпечи с любов“ продължава с курсове в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията, има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове. Кандидатите трябва да отговарят на условията и правилата, които са публикувани на www.sofiamel.bg/academy. 

 

 

 

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu