Иван Тотев: За събитията на Асен Асенов не бих дал нито един лев. Гледат ги само той и двамата му приятели!

12 Апр 2018 12:13

Когато говорим за проекти в Пловдив и участието например на Асен Асенов, аз не бих дал нито един лев за неговите събития. Неговите прояви ги гледат само той и двамата му приятели, каза днес след сесията на Общински съвет Пловдив кметът Иван Тотев. Но той е голямото доказателство, че когато се финансират проекти, то решенията не се взимат от кмета, а от комисиите в общината и фондацията, каза още той. Кметът Тотев каза, че от Община Пловдив за проекти на Асен Асенов са дадени над 1 млн лева. 

 

 

Кметът на Пловдив Иван Тотев заяви днес, че тази година ще е нулева година за НОЩ/Пловдив, но през 2019 събитието ще направи най-добрата си година. Той вчера е провел разговори с Веселина Сариева и двамата са се разбрали да не се организира тази година събитие, защото доста време се е загубило и само ще се отбие номера. За 2019 година ще се планират и събития в новата общинска галерия в Детмаг. От Община Пловдив ще направят подобно събитие към празниците на Стария град.  

Тотев поясни, че общината ще засили Празниците в Стария град на 21,22 и 23 септември с тези средства 40 000 лева, които Сариева отказа. Служителите на общинския институт подготвят програма с компенсиращи събития.  Пак ще има Нощ на галериите и музеите,ще има публични пространства, но ще има и концерт на Небет тепе, ще има отворена покана към културните оператори за малки проекти, съобщи Тотев. Той заяви, че това събитие по никакъв начин няма остави усещане за празнота през септември.

 

Фондация „Отворени Изкуства” обявява нулева година за НОЩ/Пловдив през 2018 година. "Надяваме се на спокойна работа и възможност нашият екип да насочи усилията си в подготовката на НОЩ/Пловдив през важната за страната ни 2019 година, когато Пловдив е Европейска Столица на Културата. Предвидените дати за НОЩ/Пловдив 2019 са 13,14,15 септември", се казва  в официално становище на организацията.

До тук се стигна след създаденото напрежение между Веселина Сариева - директор на „Отворени изкуства“ и кмета Иван Тотев по повод начина на ремонт на емблематичната пловдивска улица ул.“Отец Паисий“. 

"През февруари 2018 година фондация „Отворени Изкуства”, като организатор на НОЩ/Пловдив, беше изправена пред изпитание, което беше истинско предизвикателство за нашия екип в момент на активна подготовка на събитието за настоящата година. Взехме решение, което да съхрани характера на събитието и да продължим напред с организацията му.

От днешна перспектива фондация „Отворени Изкуства”, като базов организатор на събитието, заради създалите се ситуации изгуби два много важни месеца от организацията на НОЩ/Пловдив и вече е навлязла в активна организационна фаза на нови и други свои ключови проекти“, обясняват към днешна дата от „Отворени Изкуства” решението си за нулева година за НОЩ/Пловдив 2018.

 

.

 

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu