E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Петък, 16 Февруари 2018 11:42

Представят проекта КИНОПЛОВДИВ

На пресконференция ще бъде представен проекта КИНОПЛОВДИВ, част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 на 20.02 - вторник от 11:00 ч в клуб Фарго, ул. Гладстон 1, Пловдив.
По повод представянето в Пловдив ще гостуват утвърдени съвременни български филмови режисьори, които в рамките на проекта ще проведат майсторски класове на различни теми от света на киното и ще заснемат 7 късометражни филма, вдъхновени от и посветени на Пловдив, обединени в един пълнометражен филм-визитка на града.
В пресконференцията ще вземат участие организаторите – продуцентска къща Screening Emotions, продуценти на филмите „Слава“, „Урок“, „Три дни в Сараево“ и др., както и двигатели на платформата за кино www.filmsociety.bg; някои от режисьорите в проекта, сред които: Петър Вълчанов и Кристина Грозева, Николай Тодоров, Павел Веснаков, Ралица Петрова, Димитър Кутманов, Любомир Младенов, Христо Симеонов, колеги и приятели.
На срещата ще чуете:
Какви са темите на майсторските класове през 2018 и за кого са предназначени
Кои са филмите, които ще се прожектират през 2018, представени от техните автори
На какви теми са идеите на режисьорите и сюжетите на филмите им в Пловдив, къде ще търсят въдховение и как ще снимат своите произведения
Как пловдивчани имогат да се включат в създаването на късометражните филми