Ученици съхраняват традициите

28 Фев 2018 09:37


 „Традициите, които трябва да съхраним в рода“ – това ще покажат  ученици от втори  клас на  ОУ „Райна Княгиня“, гр. Пловдив, които заедно със своите баби ще беседват по темата на 1-ви март. Срещата е организирана от ОУ „Райна Княгиня“ и  ОИ „Старинен Пловдив“ като инициатива от Националния eTwinning проект „Родна стряха“.
 За да спазят първомартенската традиция, децата ще закичат с мартеници, изплетени от самите тях в часовете по технологии и предприемачество. Те са се учили търпеливо и с любов да готвят със своите баби, записвали са рецепти, вземали са интервю от тях за ценността на времето, което прекарват заедно, за домашните им задължения, учили са се от техния опит, разбрали са кои са най-полезните български билки, чели са заедно народни приказки.   
 По време на инициативата ще бъдат разгледани материалите, които учениците са изработили за пътуващата книга. Тя ще обиколи още 5 училища и 7 детски градини в Свищов, Варна, Троян, Плевен, Разград, Враца, Кубрат, Шумен, Левски, Белене, Хасково, Асеновград и ще се върне обратно в Пловдив, когато ще е събрала в себе си мъдрост и от другите градове.
 Срещата ще се проведе в Музейна къща „Клианти“, ул. „Тодор Самодумов“ №3 А, на 01.03.2018 г. от 10 часа.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu