Програмата на 24-тия Международен фолклорен фестивал

16 Юли 2018 09:53


За 24-та поредна година, община Пловдив е организатор, а градът – домакин на Международния фолклорен фестивал. Проявата, превърнала се в традиция за културния живот на Пловдив е истински, дългоочакван празник за жителите и гостите на града в горещите летни дни.
Фестивалът е част от Календара на културните събития на общината и в него всяка година се включват фолклорни колективи от цял свят, представящи с много красота, талант и добро настроение незабравима феерия от цвят и ритми на едно от най- емблематичните места – Античния театър на Пловдив.
В изданието през 2018 година, от 30 юли до 3 август в Пловдив ще си дадат среща представителни фолклорни състави от десет държави – България, Грузия, Индонезия, Македония, Мексико, Словения, Украйна, Франция, Холандия, Чехия.
От българска страна, в програмата на фестивалните дни ще вземе участие Академичния фолклорен ансамбъл при АМТИИ Пловдив.П Р О Г Р А М А

ХXIV МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ ПЛОВДИВ, 2018

 

30.07. Понеделник

18.00 ч. Концерт на открита сцена на пл. „Стефан Стамболов” с участието на колективи от: Грузия, Индонезия, Македония, Мексико, Словения, Украйна, Франция, Холандия, Чехия, Академичен фолклорен ансамбъл при АМТИИ

20.00 ч. ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ на ХXIV Международен фолклорен фестивал – Античен театър

31.07. Вторник

18.00 ч. Концерт на Открита сцена на пл.„Стефан Стамболов” с участието на колективи от: Грузия, Индонезия, Мексико, Словения, Холандия, Чехия.

20.00 ч. Концерт на Античен театър

01.08. Сряда

18.00 ч. Концерт на открита сцена на пл.„Стефан Стамболов” с участието на колективи от Македония, Словения, Украйна, Франция, Холандия, Чехия, Академичен фолклорен ансамбъл при АМТИИ.

20.00 ч. Концерт на Античен театър

02.08. Четвъртък

18.00 ч. Концерт на открита сцена на пл.„Стефан Стамболов” с участието на колективи от Грузия, Индонезия, Македония, Мексико, Украйна, Франция.

20.00 ч. Концерт на Античен театър

03.08. Петък

18.00 ч. Концерт на открита сцена на пл.„Стефан Стамболов” с участието на колективи от Грузия, Индонезия, Македония, Мексико, Словения, Украйна, Франция, Холандия,Чехия, Академичен фолклорен ансамбъл при АМТИИ

20.00 ч. ГАЛА- КОНЦЕРТ и церемония по закриване на XXIV Международен фолклорен фестивал на Античен театър

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu