Учени разкриха тайната на най-добрата диета

12 Мар 2018 15:49

 

 

Ежедневно по цял свят се споделят, коментират, опитват и измислят нови диети. Хората, обсебени в желанието си да отслабнат, обаче, правят редица грешки.

 

Затова.отговорът на въпроса кой е най-добрият хранителен режим за борба с излишните килограми е много относителен. Едни казват, че разковничето се криве в нисковъглехидратната диета, други се кълнат в нискомаслената, а трети смятат, че освен веганската, друг вариант няма.

 

Край на заблудата слагат американски специалисти, анализирали редица проучвания по темата. 

 

"Присъдата", произнесена от експерти от Дружеството на ендокринолозите и учени от университета на Луизиана вероятно ще изненада мнозина. Анализът на проучвания върху диетите е показал, че в дългосрочен аспект няма съществено значение кой точно хранителен режим се спазва. 

 

Независимо дали е нисковъглехидратна или нискомаслена, всяка диета дава резултат и води до отслабване. Това, което прави хранителният режим успешен, е колко старателно се придържат хората към него. Генетичният фактор също играе роля, която обаче не е достатъчно добре проучена. 

 

"Проблемът с диетите е, че често има разминаване между "козметичните" очаквания на хората, които ги спазват, и това какво реално може да се постигне чрез хранителен режим и тренировки. "Скромната" загуба на между пет и 10 процента от теглото осигурява съществени ползи за здравето, но обикновено не отговаря на козметичните промени, които човек очаква", обяснява Джордж Брей от изследователския екип./ Zdrave.to.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu