Излишните килограми по време на бременността ви плашат?

10 Юни 2018 19:52

Казват, че всяка бременна жена изглежда прекрасно! Но когато бебето се роди, излишните килограми остават и младата майка започва да се притеснява, че е дебела и грозна.

При много жени проблемът с излишните килограми се появява след бременността и раждането и не всяка успява веднага да се избави от тях.

Нямате повод за притеснения и страх! Ще ви предложим няколко съвета, с които да се справите със сложната ситуация.

Желателно е след раждането да минете медицински изследвания, за да изключите вероятността за развитие на ендокринологични заболявания. И чак след това можете да пристъпите към отслабване.

По време на бременността и кърменето, хормоналният ви статус се променя и женският организъм буквално се настройва към трупане на мазнини. Това е естествен физиологичен процес. Все пак ежедневно трябва да осигурявате храна на бебето си.

Съветваме ви да махнете или намалите до минимум следните храни в менюто си:

-сладки сокове и газирани напитки

- сладки храни

-продукти от брашно от най-висок клас

- мазни меса

- колбаси, наденички и други полуфабрикати

Бременната жена трябва да добави в менюто си:

- риба и морски продукти

- сушени плодове

- разнообразни каши: от елда, пшеница и т.н.

- фреш

- пресни зеленчуци

Във всяка бъдеща майка се събужда древният инстинкт, който отговаря за оцеляването на човека като вид: той изисква жената да бъде готова за извънредни ситуации, за глад, да може постоянно да носи запаси с храна за себе си и за своето бебе. Може да успеете да се избавите от тези "запаси" и да се върнете към предишните си килограми година след като спрете да кърмите детето си.

Но да се избавите от натрупаните излишни килограми не е толкова лесно, особено когато бременността и раждането са преминали под стрес.

Един съвет: не се затваряйте в себе си, не се заключвайте зад стените на жилището си, оправдавайки се с излишните килограми. Обърнете внимание на проблемите, от които се опитвате да се скриете и се опитайте да намерите решението им.

Започнете да разбирате новия си живот. Все пак с раждането на малкото същество и вие самата сте се родила - като майка. /jenata.blitz.bg

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu