Защо модерната жена става майка все по-късно

12 Дек 2017 11:06

Забързано ежедневие, куп задачи, начело с еманципацията, любовен живот, партита до зори. На модерната жена определено не й е лесно. А представете си сега в целия този пъзел (от онези, които се редят с месеци) да трябва да добави още едно парче, за което все не намира правилното място.

 

Да бъдеш майка може да е основната мисия, с която всяка жена е дошла на този свят. Но е и тази, за която най-трудно се узрява. Ето как се стига до актуалния прецедент - на жените между 20 и 30 години в днешно време все им е рано да бъдат майки.

 

Или не са се наживели, или не са достатъчно успешни в работата. А когато вече пред двете им топ цели сложат отметка "постигнато", вероятността пред основната им мисия да седи един голям хикс е голяма. И не, него няма как да изтрият с гума...

 

Все повече млади жени страдат от репродуктивни проблеми. Голяма част от тях са смятали, че ще бъдат вечно млади и тялото им е в режим stand-by. И така до момента, в който на разума му светне лампичката, че е време за размножаване.

 

И тогава, в най-добрия случай, зажаднялата за ролята на майка жена има мъж до себе си, който е на същата вълна. Изведнъж я обземат розови мечти за приказна детска стая и онова щастие за трима, което блика от милиони снимки в социалните мрежи.

 

Всичките й приятелки бутат бебешки колички, а тя избутва поредния месец, в който уж й е закъсняло, но чертичките не са две. Вече е на 30-и-няколко и изведнъж разбира, че не е толкова млада, колкото всички списания са я убеждавали, че е.

 

И в този момент цялата еманципация, кариера и висока заплата се превръщат в топчета хартия. От онези, с които все не можеш да уцелиш кошчето. Точно както тези жени не могат да нацелят десетката на твоето щастие.

 

Там зее една дупка, която се запълва единствено с онова парче от пъзела, за което тя все не намери място. Подбутваше го за по-късно, а сега е готова да махне всички други, за да го постави по средата.

 

И опитва, и не се получава... Дами, зарежете бизнес полите и саката и скачайки в широките дрехи за бременни, докато можете. Благодарностите - после. /lifestyle.bg

 

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu