Какво никога да не казвате на приятел чрез съобщение

13 Ян 2018 19:03

Размяната на текстови съобщения чрез телефон, имейл, социална мрежа или приложения улесни ужасно много комуникацията ни. Много по-лесно е да драснеш няколко реда на приятел вместо да се ангажираш с разговори по телефона.

 

Има обаче някои неща, които никога не трябва да казвате на приятел чрез съобщение. Грабнете телефона и изразете онова, което трябва с думи, емоция и глас. Тази комуникация е най-безценната.

 

Какво никога не трябва да казвате на приятел чрез съобщение?

 

1. „Имам една тайна за теб!“ 

Като пускате такова съобщение на приятел не очаквате той да си замълчи и да не започне да ви залива обратно със съобщения „кажи ми, моля те!“, „каква тайна?!“, „хайде, сподели!“. Вместо да си разменяте поредица от тийнейджърски есемеси, обадете се! Толкова по-вълнуващо е да усетите реакцията от споделянето на новината.

 

2. „Ще трябва да отменя плановете ни.“ 

По-лесно е да съобщиш неприятна новина чрез съобщение, несъмнено. Така избягваш ответната реакция и се самосъхраняваш. Не е честно обаче спрямо другия човек, защото му отнемате възможността да изрази мнение. Изправете се и поемете последствията от промените в плана.

 

3. „Стана нещо много лудо, обаче е дълга история...“ 

Абсолютно излишен есемес, който не носи никаква информация, а предполага въвличане на отсрещната страна в еуфория от неведението.

 

4. „Имам лоши новини.“ 

Неприятните новини се съобщават винаги лично или поне на живо по телефона. Това е неписан закон на човешката комуникация.

 

5. „Толкова съм ти сърдит/а!“ 

В такива случаи тонът, подборът на думите и интонацията могат да окажат огромно влияние върху по-нататъшното развитие на нещата. За решаването на проблеми и казуси между приятели, а и между интимни партньори, писмената комуникация е грешен подход.

 

6. „Чу ли за...?“ 

Размяната на клюки чрез съобщения е рискована. Не знаете у кого ще попадне телефонът ви или дали няма да забравите отворен профила ви в социалната мрежа, откъдето сте си писали.

 

7. „Честит рожден ден!“ 

Сухи писмени честитки са подходящи само при по-делови отношения с някого. Ако приятел има рожден ден най-хубавото, което можете да направите е да му изпеете честит рожден ден в слушалката. /az-jenata.bg

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu