Директорът на полицията в Раковски остава в ареста

28 Юни 2018 15:12

Директорът на полицията в Раковски Георги Илиев, който беше арестуван за подкуп, остава за постоянно в ареста. Пловдивският апелативен съд отмени определението на Окръжния съд в града под тепетата Пловдив, с което на 22 юни мярката за неотклонение на Илиев от „задържане под стража“ беше променена в „парична гаранция“ от 2000 лв.

Георги Илиев беше арестуван по обвинение за подкуп чрез изнудване и използване на служебно положение. Илиев, заедно с още трима полицейски служители, поискали 20 000 лева от търговец на цигари без бандерол, за да бъдат унищожени материалите по делото срещу контрабандиста.

Магистратите приеха, че въпреки отстраняването му от длъжността началник на полицейското управление в Раковски, при по-лека мярка за неотклонение той би имал възможност да извърши престъпление, да манипулира на доказателствата по делото, включително като въздейства на свидетели.

Според събраните до момента данни по делото Илиев е организирал конспиративна и широкомащабна операция по изпълнение на престъпното деяние, в което е обвинен. Привлякъл много полицейски служители и положил усилия да минимизира опасността от разкриване на престъплението.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu