Остави в ареста 42 годишния Илия, който преби до смърт доц. Стефан Нейков/снимки/

05 Юли 2018 13:54

Пловдивският окръжен съд остави в ареста 42 годишния Илия Стоичков, който е арестуван за жестокото убийство на доц. Стефан Нейков. Прокуратурата поиска за Стоичков "постоянно задържане под стража", като се мотивира, че той е извършил престъплението с особена жестокост, пребил е доцента до смърт. Накрая дори се е изгаврил с него.

Подсъдимият може да обжалва решението на съда на 12 юли.

Според защитата Илия е добър човек, не е искал да убие учения, но е бил заслепен от гняв. Истината е съвсем различна от изнесеното в медиите, проблемът не е бил от сексуално естество. Ще я разкрием на по късен етап. Искаме по лека мярка, Илия е неосъждан, с постоянен адрес, работа и малко дете, за което да се грижи. Той няма да избяга и съдейства напълно на разследването, бяха категорични защитниците.

Самият Илия Стоичков заяви пред съда, че съжалява за стореното и поиска а излезе на свобода, под домашен арест или парична гаранция до две хиляди лева.

Припомням, че преподавател от Института по растителни генетични ресурси в Садово Стефан Нейков беше нападнат във вторник близо до спортна зала при село Оризари, и пребит с бейзболна бухалка.

Стефан Нейков е имал насрочена среща с негова студентка. На срещата обаче се появил и нейният съпруг Илия Стоичков, който жестоко е пребил преподавателя. По-късно семейството е закарало после пребитият Стефан Нейков до автомобила му, който е бил паркиран до Военна болница и са го оставили там. ПО-късно почива от побоя.

 

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu