Деца посрещнаха Дядо Коледа

20 Дек 2017 09:51

Детският отдел на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив продължава традицията активно да привлича деца за Коледните и Новогодишни празници, създавайки условия, за весело, но и смислено отбелязване на празниците.
На 18 декември /понеделник/ първокласниците от училище „Душо Хаджидеков“ с много радост посрещнаха Дядо Коледа. Наред с много песни, танци и стихотворения, децата показаха, че познават и българските народни традиции. Малки коледари и сурвакари представиха част от празничния български фолклор. Доволен от видяното Дядо Коледа им раздаде подаръци, като не пропусна и техните учителки, подчертавайки, че те са били изключително послушни и работливи.
На 19 декември /вторник/ от 10.30 ч. Детският отдел стана домакин на първото експериментално издание на нова инициатива – „Коледа в Бебеландия“. Идеята е още от малки децата да привикват с обкръжението на книги, да знаят, че в библиотеката се случват весели игри, от които освен забавление се търси и познавателен ефект. Покрай децата си и родителите имат повод да посетят библиотеката и да се запознаят с възможностите й. В първото издание на „Коледа в Бебеландия“ участваха предимно момиченца на около две години с техните майки. Четоха се книжки, пяха се песнички, правеха се снежинки и снежни топки… В края на събитието, което продължи до обед, малките участнички, вече видимо уморени от емоции, отказваха да напуснат библиотеката, което дава основание експериментът да се определи като успешен.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu