E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Вторник, 13 Март 2018 16:30

Пролетни цветя и къщи за птици – Ботаническата градина се възражда

 

Природолюбители и доброволци се включиха в първото за 2018 организирано почистване на Ботаническата градина към Аграрния университет в гр. Пловдив, което се проведе на 11 март, неделя. А резултатът – пролетни цветя вече разцъфват върху почистените от предходните доброволчески акции места!

 

Очакваме ви отново на 25 март (неделя) от 11 часа, когато, освен че ще продължим с почистването на територията от боклук и индустриални отпадъци, ще окачим заедно къщички и хранилки за животни и птици. Ако имате такива, вземете ги със себе си. А ако ли не, може да направим нови на място. Осигуряваме оборудване и инструменти – ръкавици, чували за боклук, лопати, ножици и др., но всякаква допълнителна помощ е добре дошла, съобщават организаторите. 

 

От Аграрен университет – Пловдив обявиха, че ще започнат да провеждат студентски практики на територията на градината, за да подпомогнат по-бързото й преобразяване в райско кътче. 

 

·         Youtube канал на Ботаническата градина - https://www.youtube.com/channel/UCWDWUrDB3MQQJNjTKngM63Q

·         Линк към видео от последното почистване - https://www.youtube.com/watch?v=bBwTCZPaij4

·         Групата на Ботаническата градина във Facebook – https://www.facebook.com/groups/1538064526229836/?ref=group_header

Медия