Съветниците направиха комисия за решаване на концесията за Културен център Тракарт

14 Мар 2018 10:45

Казусът с концесията с Археологически подлез беше отложен от общинските съветници на Пловдив. Това стана на днешната сесия, която разгледа внесената подписка в защита на Културен център Тракарт. Едуард Сарафян от Кауза Пловдив предложи да се направи работна група, която да разгледа концесията на Тракарт. Той предложи да се даде срок до май месец. Кметът Иван Тотев прие предложението и каза, че трябва да е до юни, когато излиза решението на ЮНЕСКО.

 

Георги Иванов - Жорж Трак каза, че е доказал успеха на партньорството си с Общината и е направил 680 000 лв инвестиции. Това е единствената концесия, когато частник се грижи за културен паметник. Направихме културен център с експониране на археологическия паметник., заяви пред общинските съветници Жорж Трак. Той предложи концесията да се удължи с 5 години. Не трябва да се унищожи едно добро партньорство и тази култура., каза Жорж Трак.

 

Адвокат Дани Каназирева от Съюз за Пловдив каза, че трябва да се приложи новият закон за концесиите и да се продължи договора на Тракарт. Тя заяви, че няма нужда този казус да влиза в съда, когато Пловдив ще е културна столица на Европа.

 

Ангел Иванов от БСП каза, че много малко концесионери изпълняват договорите си. Жорж Трак направи много за развитието на културата в Пловдив през последните 15 години. В следващите минути настъпи спор дали има гражданска квота в работната група. Кметът Тотев каза, че е съгласен да има двама или четирима от гражданската квота. Дани Каназирева каза, че експертизата ще дойде от Общината, а комисията ще изслуша двете страни и ще направи предложение. 

 

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu