В "Северен" деца гостуват на деца

16 Апр 2018 08:34

В детските заведения на район „Северен” започва да се реализира поредица от професионални срещи, при които деца ще гостуват на деца и учители ще споделят своя опит със свои колеги.

 

Началото поставиха ДГ „Космонавт” и ДГ „Славей”. Децата от ДГ „Славей” бяха облечени в специални костюми, сред които се открояваше космонавтът, заобиколен от звездни придружителки. Те рецитираха и пяха за красивата Земя, а директорът на градината Любка Биволарска поднесе специално нарисуваната за събитието картина с пожелания към всички деца да сбъднат своите мечти. Слава Антова-директор на ДГ „Космонавт”, благодари за красивия подарък, за прекрасния поздрав, за гостуването на славейчетата и добави, че сега стопаните от група „Щурче” на свой ред ще изненадат приятелите си.

 

На фона на мултимедийно представяне на планетите, от което децата не откъсваха очи, малките оратори от ДГ „Космонавт” смаяха гостите си с много знания за устройството на вселената, за Слънцето и планетите, за полетите на космонавтите. Получили звездички от учителките си, всички деца изразиха гласно мечтите си: да имат здраве, да летят до небето, за докоснат звездите, да си имат сестричка, да има нови такива срещи. Лариса Кътова сподели своята мечта – да се сбъднат всички пожелания, изречени от децата, а събития като преживяното този ден да станат еталон за всички детски градини в района.

 

Вълнуващ финал на събитието постави изпращането на всички звездички желания в Космоса, което предизвика истинска екзалтация у децата. Десетки снимки уловиха миговете, когато щастливите палавници заедно пяха и танцуваха под звуците на любими песни.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu