Нови попълнения в съдийския състав на Районен съд - Пловдив

09 Юли 2018 13:25

 


Весела Петрова, Поля Сакутова, Пламена Славова-Милева, Георги Гетов и Николай Голчев, и са новото попълнение в съдийския състав на Районен съд - Пловдив. Днес на тържествено общо събрание на съдиите петимата встъпиха официално в длъжността „районен съдия“.

Весела Петрова и Пламена Славова- Минева ще гледат граждански дела, а Георги Гетов, Николай Голчев и Поля Сакутова – наказателни дела.

Петимата нови съдии са назначени с решение на Висшия съдебен съвет. До сега четирима от тях бяха младши съдии в Окръжен съд – Пловдив, а Поля Сакутова в Окръжен съд - Кърджали. Всеки е преминал обучение за младши съдии в Националния институт на правосъдието в София.

Весела Петрова е завършила „Право“ в ПУ „Паисий Хилендарски“ през 2011 година. До момента е работила като юрисконсулт и съдебен помощник във Върховния касационен съд.

Поля Сакутова е завършила „Право“ в ПУ „Паисий Хилендарски“ през 2002 година. Работила е като публичен изпълнител, помощник частен съдебен изпълнител и юрисконсулт.

Пламена Славова-Милева е магистър по право, завършила е в СУ“ Св. Климент Охридски“ през 2014 година. Работила е като юрисконсулт.

Николай Голчев е завършил „Право“ в УНСС-София през 2013 година. Работил е като адвокат в Софийската адвокатска колегия.

Георги Гетов е възпитаник на СУ „Св. Климент Охридски“, където е завършил „Право“ през 2014 година. Работил е като младши експерт в Министерството на околната среда и водите.

 

На тържествената церемония по встъпването в длъжност на петимата нови съдии присъстваха председателят на Апелативен съд - Пловдив Магдалина Иванова, заместник - председателя на Окръжен съд – Пловдив, Румяна Андреева. Магдалина Иванова пожела професионални успехи на новопостъпилите районни съдии. Тя цитира д-р Димитър Протич - първия председател на Върховния касационен съд в България, който казва - „ При разрешаването на спорове, съдията може да се води единствено от справедливостта, а при прилагане на закона, само от повеленията на него.“

 

Председателят на Районния съд Иван Калибацев пожела на новите си колеги здраве и успех в работата им като съдии.

 

 

 

 

 

 

 

 

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu