Среща на студенти етнолози с представители на район „Северен“

10 Юли 2018 10:07

 

Третокурсниците от специалност „Етнология“ и техни преподаватели се срещнаха днес с представители на административното ръководство на район „Северен“. Гостуването им е свързано с реализирането на проект насочен към предстоящото домакинство на Пловдив като културна столица на Европа през 2019 г. Основната идея на проекта е да открои в районите на града именно знакови места за културен живот и споделени културни пространства.

Водени от своите преподаватели д-р Стоян Антонов и д-р Мария Кисикова от катедра ,,Етнология” на ПУ „Паисий Хилендарски“, студентите бяха посрещнати от заместник-кмета на района д-р Красимир Асенов. Обсъдени бяха възможностите за взаимодействие на академичния екип с местната административна власт за ефективно постигане на поставените цели на проекта. Високата експертиза на участниците в разговора показа, че съществуват и възможности, и желание за успешно сътрудничество по посока изготвяне портфолио на културните средища в районите на града и в частност в район ,,Севрен”. Акцент беше поставен върху това, че освен в централната градска част, която е наситена с най-много пространства за досег с автентични културни прояви, и в останалите райони на града съществуват центрове, където гражданите активно си взаимодействат и така съграждат уникалната тъкан на съвременния културен и субкултурен живот в Пловдив.

Кметът на района инж. Ральо Ралев изказа готовност за сътрудничество и по други съвместни инициативи с младите етнолози.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu