До 15 млн лева ще струват първите три етапа на реконструкцията на стадион Пловдив, старт на строеж едва след 2020 год/снимки/

18 Юли 2018 13:27
До 15 млн лева ще струват първите три етапа на реконструкцията на стадион Пловдив, старт на строеж едва след 2020 год До 15 млн лева ще струват първите три етапа на реконструкцията на стадион Пловдив, старт на строеж едва след 2020 год PlovdivskiNovini.com

Първите три етапа от 11-те, в които ще се ремонтира стадион „Пловдив, ще струва между 10-15 милиона лева. Те могат да се изпълняват самостоятелно или в комбинация през годините. Това обявиха днес на пресконференция кметът Иван Тотев и архитект Валентин Маринов при представянето на т.нар пътна карта за реконструкцията на мащабното спортно съоръжние.

Във всеки отделен етап са включени отделни подобекти. Едва след изпълнението на част от тях ще може да се провеждат футболни мачове от Първа професионална лига. По-късно и срещи, които отговарят до втора категория по квалификацията на УЕФА.

Арх. Маринов каза, че в началото на възстановяването обаче трябва да се премахнат вътрешните насипни трибуни, като ще се направят стоманено бетонни. Вътрешната чаша ще събира около 12 хиляди души. Вторият етап е да се оправят съблeкалните, а третият да се оправи ВИП-зоната и местата за медиите, разполoжена над тях, както и да се премахне козирката.

Реално това може да стане през 2021 година, тъй като дотогава трябва да се изготвят техническите проекти, а след това да се проведат и строително-ремонтните дейности, каза кметът Иван Тотев. Сумата е по джоба на Община Пловдив и няма проблем да бъде дадена за две години, допълни той и каза, че с изплащането на 50 млн заем на кмета Чомаков ще се освободят средства от порядъка на 7 млн годишно.

 

В останалите етапи са включени още зала "Чайка", изграждане на втория етаж на трибуните, реновации на залите, осветлението, благоустрояването на района и изграждането на паркинг пред Спортния диспансер. Зам.-кметът по спорт Георги Титюков каза, че етапното изграждане дава възможност на получаване на АКТ 16 на всяка стъпка от строителството.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu