Президентът на ЕБВР поздрави кметът Иван Тотев за успешното управление на Пловдив

19 Юли 2018 17:27

 

 

„Поздравления за избирането на Пловдив за Европейска столица на културата, надявам се да задълбочим партньорските се взаимоотношения“, това написа в протоколната книга на Община Пловдив Сума Чакрабарти, президент на Европейската банка за възстановяване и развитие. Той поздрави кмета Иван Тотев за добрият напредък на града през последните години.
„Да, градът ни се радва на все повече чуждестранни инвеститори, въпреки ниските нива на безработица. В Тракия икономическа зона има 80 000 заети в производството. Пловдив заедно със София са единствените градове с механичен прираст за миналата година, а през първото тримесечие сме издали повече разрешения за строеж, отколкото столицата“, заяви кметът, който не пропусна да отбележи пред представителите на Европейската банка за възстановяване и развитие, че досега реализираните проекти с Банката са повече от добри.
„Решихме много градски проблеми, надявам се и за в бъдеще това да се случи, в съответствие със съвременните реалности на средата“, допълни Иван Тотев и сподели, че през 2020 година от общинския бюджет ще се освободят допълнителни средства, свързани с 50 милионния заем, изтеглен през 2006 година. „Това ще позволи да стартираме реализацията на други важни проекти, касаещи Пловдив и неговите жители“, заключи той.
Президентът на ЕБВР Сума Чакрабарти е за първи път в Пловдив и в плановете му се включва освен посещение на града, но и на фирми от региона. Той се позаинтересува с какво регионът привлича чуждестранни инвестиции, а кметът отговори – „конкурентната бизнес среда и фактът, че порез последните няколко години Община Пловдив работи непрекъснато чрез отдела си „Бизнес развитие и международно сътрудничество“ и Тракия икономическа зона с различни компании – местни и чуждестранни, с което постигна бърз икономически ръст и устойчивост в своята политика в региона“.
Така процесът на навлизане на нови инвеститори в региона се увеличава, като по-лесно намират обучени кадри, тъй като компаниите вече навлизат в професионалните училища чрез дуално обучение в образованието, посочи накрая кметът Иван Тотев.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu