Два курбана за Гергьовден в „Южен”  

06 Май 2018 16:21

Над 500 порции агнешки курбан бяха раздадени навръх Гергьовден в два пловдивски храма. Стародавната традиция бе спазена в храмовете „Света Троица” и „Свети Прокопий” в квартал „Коматево” и бе организирана от структурата на ПП ГЕРБ в район „Южен”.

Стотиците миряни, дошли да се черкуват и да запалят свещ в деня на Свети Георги Победоносец, получиха от ритуалната храна. Веднага след празничните литургии тя бе благословена от свещениците и наречена за здраве и успехи.

Народният представител от ПП ГЕРБ инж. Атанас Ташков, който дойде в храма „Света Троица”, поздрави имениците и пожела Свети Георги да бди над  тях и семействата им. 

Ръководителят на районната структура и общински съветник Георги Василев пък получи за имения си ден благопожеланията на отец Стоян и на присъстващите на ритуала в черквата „Свети Прокопий” в „Коматево”.

На празника бяха още общинските съветници Даниела Дженева, Веселин Маневски, Атанас Узунов, представители на ръководството и членове на организацията и много граждани. 

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu