Бедственото положение в Карлово и Смолян остава

19 Ян 2018 08:10

Все още не е отменено бедственото положение в Карлово. Ураганният вятър там отнесе покрива на местната болница и затисна няколко автомобила, предаде NOVA.

 

Поривът на вятъра беше изключително силен и на моменти стигаше до 80 километра в час. Имаше и населени места без ток, където електроподаването беше възстановено едва привечер.

 

Три комисии започват от днес да описват щетите от ураганния вятър, който нанесе вчера сериозни щети в Карлово и региона. Бедственото положение е отменено.. 

 

Още вчера е бил разчистен дворът на карловската болница, чийто покрив бе съборен. Стартират ремонти и в училище "Христо Проданов" в Карлово, в лечебницата и читалището в с. Васил Левски. Техните покриви също бяха отнесени от бурята.

 

Осигурена е техника от външни фирми за разчистване на паднали дървета и клони по улиците на Карлово. Отделна група от общината е ангажирана със възстановяването на бутнатите пътни знаци. 

 

 

Бедственото положение в Смолян и община Баните обаче остава. През нощта, след утихването на вятъра, електрозахранването е възстановено във всички населени места. Все още няма ток единствено в село Букаците. 

 

 

Заради бурните ветрове в четвъртък повече от 50 населени места в общината останаха без ток.

 

До някои от тях може да се стигне единствено с високопроходими автомобили. Вятърът съборил покривите на няколко къщи.

 

Пътищата към много населени места са останали блокирани и от паднали дървета.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu