5-метрови преспи под Шипка

28 Фев 2018 21:26

Трети ден България е в капана на зимата. Най-тежка днес е обстановката в източната част на страната. Големи са блокадите и в планинските райони.

Над 1100 училища са затворени, а условията за пътуване са влошени, тъй като и през миналата нощ валя сняг над цялата страна.

 

Обилният снеговалеж и снегонавяванията създадоха проблеми и на организаторите за честването на 3 март.  Тежки роторни машини се опитват да пробият 5-метровите преспи. Хората работят при минус 15 градуса, а от два дни на върха няма и ток, предаде  БНТ.

 

От общината в Казанлък казаха, че ще се направи опит утре 894-те стъпала към Паметника на свободата да се почистят ръчно.

 

 

Автомагистрала "Хемус" вече е отворена за движение в двете посоки, съобщиха от полицията във Варна. Автомобилите, пътуващи към крайморския град, обаче се пренасочват от пътен възел "Слънчево" към стария път София - Варна. Причината е възникнала по-рано верижна катастрофа на магистралата.

 

В Добричка област второкласните и третокласните пътища от републиканската мрежа, както и участъкът от първокласния път Дуранкулак-Кранево са затворени за движение за всички превозни средства, съобщават от пресцентъра на областната управа. Единствено се допуска движение на моторни превозни средства до 3.5 тона по направлението Добрич-Варна. В цялата област общинската пътна мрежа е непроходима.

 

Затворени за движение остават отсечките Албена - Добрич - Силистра, Добрич - Генерал Тошево, Балчик - Добрич, Генерал Тошево - Каварна, Честименско - Каблешково - Шумен, Кардам - Дуранкулак и редица други второкласни и третокласни пътища. 

 

От регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" уведомяват, че имат сигнали за аварирали автомобили, на които се оказва техническа помощ. 

 

В региона все още две села - Българево и Топола в община Каварна, са с прекъснато електрозахранване. В седем селища в общините Каварна и Шабла няма вода, информират от областната управа. 

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu