Скиори и сноубордисти се спускат с народни носии и знамена в чест на 3 март

03 Мар 2018 11:54

Националният празник и 140-годишнината от Освобождението ще бъдат отбелязани в Пампорово с инициативата Голямото ски спускане с носии, съобщиха организаторите. Стотици скиори с носии и българското знаме ще се спуснат заедно на 3 март от вр. Снежанка.

 

Инициативата се провежда за втора поредна година в курорта, а видео запис от празничното скиорско шествие ще бъде заровен в капсула на времето на вр. Шипка на 22 септември, съобщава Антония Каменичка, организатор на събитието. Българи от чужбина, руски и английски скиори с български носии са потвърдили участие в патриотичното ски спускане.

 

Стотици скиори и сноубордисти се очаква да се включат в Голямото спускане, което ще тръгне в 11.30 часа от вр. Снежанка. Финалът на ски шествието ще бъде на плаца „Студенец”, където ще прозвучи националният химн, а след това ще се извие българско хоро. За участниците в ски спускането е предвидено безплатно качване с всички лифтове към кулата „Снежанка” от 10:30 до 11:20 часа. Ще се състои и конкурс за най-красива народна носия.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu