Инцидентът в „Арсенал” станал заради нарушение на инструкциите за безопасна работа

14 Мар 2018 16:54

Нарушаване на инструкциите за безопасна работа е причина за инцидента в завод "Арсенал" тази сутрин. Това съобщи изпълнителният директор на предприятието Николай Ибушев.

 

 

"Тази сутрин в завод 3 на „Арсенал” при нарушаване на инструкциите за безопасна работа загива един работник, втори е тежко обгорен. В помещение, където има смесител, миксер за димна смес, а самият миксер трябва да се включи в пулта за управление, който е изнесен извън помещението, при затворена врата, по непонятни за нас причини, двама работници се озовават вътре с работещ миксер. В този момент случвайки се нещо в самия миксер, той се възпламенява и пламъкът обгаря единия и тежко обгаря втория", обясни Николай Ибушев във връзка с днешния инцидент.

 

 

"В инструкцията ясно и точно е казано, че миксерът трябва да се включи при затворена врата, без да има в помещението хора. Какво са правили при работещ миксер вътре, в момента има назначена комисия, която ще разследва подробно свидетели, ще разследва ако има веществени доказателства", заяви още той.

 

 

"Аз не мога да се наема с какво заключение ще има комисията", подчерта Ибушев. "Едно ми е ясно - че отново имаме нарушение на инструкциите за безопасна работа. Както винаги така се получава, за съжаление имаме такъв инцидент. Няма обгазяване. Спокойна е работата, хората си работят, няма никакви причини за безпокойство на населението", коментира още Ибушев.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu