Ограничиха движението по магистрала "Тракия" заради обилен снеговалеж

20 Мар 2018 08:15

 

Временно е ограничено движението на автомобили над 12 т по магистрала "Тракия" на територията на Софийска област, в посока Пловдив, поради обилен снеговалеж. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

 

Поради обилен снеговалеж се ограничава движението на други места. Забрана за преминаване на МПС над 12 т е въведена за пътя Русе - Силистра, Русе - Разград - Шумен (на територията на област Разград), Търговище - Разград и Разград - Попово.

 

По проходите "Рожен", "Пампорово" и "Превала" вали сняг от около 5.00 ч., по информация на Областно пътно управление. Мокър сняг вали в района на пътната артерия Доспат-Девин-Михалково, както и по прохода "Печинско", както и по високите части на община Баните. В останалата част на Смолянско вали дъжд. На този етап няма въведени никакви ограничения по пътищата в Смолянско.

 

Поради усложнените метеорологични условия, временно е затворена част от ски зона Пампорово, съобщават от „Пампорово“ АД. От 16 писти в момента работят само 6. От „Пампорово“ АД очакват подобрение на времето в рамките на следващите 2-3 дни.

 

По данни на Планинската спасителна служба от сутринта в курорта вали сняг, като до 7.00 ч. новата снежна покривка е около 5 см.

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu