Младите български шофьори се нуждаят от повече обучение

12 Май 2018 17:04

Над 3 500 млади шофьори взеха участие в значимо събитие, с което днес бе избран Най-добрия млад шофьор на България. Победителите в конкурса на 

СБА, Continental и множество партньори бе избран във финалния кръг от 100 участници.

Финалистите във финалния етап, проведен на писта Дракон край Пловдив, бяха класирани след участие в тест с повече от 30 въпроса, свързани с правилата за движение по пътищата. След успешното представяне на изпита, финалистите преминаха през последното препятствие за да определят победителя – шофиране в реални ситуации.

Конкуренцията бе ожесточена и състезателите се движиха в близки граници, но по-важното е, че младите шофьори се запознаха с добрите практики и правила за безопасно шофиране и ролята на автомобилните гуми. Както показаха резултатите, все още има потенциал за подобряване на способностите на младите български шофьори за безопасно шофиране. 

Голяма част от участниците в проекта не са достатъчно добре запознати с правилата за движение по пътищата (70% от тях не могат да посочат кой автомобил има предимство на кръстовище), а една трета от първоначалните участници имаха вече наказание по правилника за движение по пътищата и така автоматично отпаднаха от надпреварата. 

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu