Министър Порожанов се среща с протестиращи розопроизводители

19 Май 2018 09:27

Министърът на земеделието Румен Порожанов ще се срещне днес в Карлово с розопроизводители от региона, заради протестите им срещу ниските изкупни цени на розите.

 

Над 200 земеделски стопани, отглеждащи рози в карловското село Розино, излязоха в петък на протест и с жива верига и багери спряха движението на подбалканския път София-Бургас.

 

Протестите продължават и днес, като розопроизводители от Брацигово, Стрелча и Казанлък ще блокират в 10:00 часа пътя Пловдив-Пещера.

 

 

Десетки стопани на розови насаждения изсипаха чувалите си с набрания гюлов цвят на асфалта. Недоволстовото им е заради отказа на фирмите от петък сутринта да изкупуват продукцията им.

 

Земеделските производители обвиниха в картел големите фирми в сектора и розоварните в региона, тъй като по думите им в разгара на кампанията изкупната цена изкуствено се сринала до 1,80 лв. за килограм розов цвят. Това, според тях, ги обрича на фалит, а много семейства остават без препитание. 

 

 

Срещата на розопроизводителите със земеделския министър Румен Порожанов и кмета на Карлово Емил Кабаиванов започва в 10:00 ч. в сградата на общината.

 

 

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu