67-годишен старозагорец е пилотирал самолет, който се разби край Пазарджик

06 Юли 2018 20:23

67-годишен мъж от Стара Загора е пилотът на селскостопанския самолет, който катастрофира около 13,00 часа днес между Пловдив и Пазарджик. От машината са го извадили след инцидента отзовалите се на място аварийно-спасителни екипи на Пожарната в Пловдив. Изпратен е и екип огнеборци от Пазарджик, съобщи Дарик.

Прегледът на място, извършен от медици на Спешна помощ, е показал, че човекът няма тежки травми и наранявания. Въпреки това е откаран за обстоен преглед в МБАЛ-Пазарджик.

Добрата новина е, че човекът е почти невредим, контактен, адекватен и в добро състояние, съобщи директорът на болницата д-р Васил Вълчев. Няма нито фрактури, нито дори рани. Само леки натъртвания и охлузвания. Затова и не е приет в болница, а е освободен след прегледа.

При авиопроизшествието, което стана днес към 13,00 часа в оризище само на 500 м от магистрала „Тракия“, няма други пострадали. При падането не е имало взрив, нито запалване.

Според очевидци, които са били близо до мястото, самолетът е летял съвсем ниско над земята, сякаш се опитвал да кацне. Най-вероятно е свършило горивото и пилотът се е опитвал да приземи машината. Мекият терен на оризището обаче е поддал под тежестта на колелата и самолетът се е обърнал.


На мястото е извършен оглед от дежурна група при Районното управление на полицията в Пазарджик под ръководството на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура. Достъпът до самолета е силно затруднен поради труднодостъпния терен.

Камилски дол

Main Menu