Борислав Първомай остана без треньор

28 Дек 2017 20:08

Есенният хит в Трета югоизточна лига Борислав Първомай остана без треньор. Спас Колев обяви днес, че напуска. Явно на треньора му е писнало от лошото финансово състояние в което се намира клуба. Заради постоянното забавяне на заплатите и неплащане на премиите на няколко пъти част от играчите отказваха да пътуват при визитите на първомайци. До ноември те имаха да получават по две заплати и четири премии. Въпреки това тимът се представяше повече от очакването на ръководството и зае третото място на полусезона. Очаква се скоро да стане ясно казуса с треньорския пост. В клуба се надяват да разчитат през 2018 година и на пари от Общината за да закърпят бюджета за пролетта. 

Претендентът за влизане в професионалния футбол Арда Кърджали ще играе контролна среща с беларуския гранд Динамо Минск по време на лагера си в Турция. Датата за мача на Арда с беларусите от Динамо ще бъде обявена до няколко дни, като в момента се работи и по останалите проверки там.

Кърджалийци заминават на лагер в южната ни съседка на 19-и другия месец и до момента е уговорена една проверка там - на 31-и януари срещу друг отбор от трета лига Хебър 1918 (Пазарджик).

Арда е лидер в Югоизточната В група с пет точки пред Загорец (Нова Загора), докато Хебър е на 2-о място в Югозападната, където изостава на 7 точки от ЦСКА 1948.

Ясно е, че Арда няма да играе контроли преди да замине на лагер, като първата тренировка е насрочена за 8-и януари. За момента старши треньорът на лидера в Югоизточната трета лига Елин Топузаков е привлякъл четири нови попълнения, а тази бройка едва ли ще се увеличи. Това са Даниел Пехливанов от Вихрен (Сандански), Джихат Кямил от Етър ВТ, Красимир Илиев от Царско село и Деян Лозев от Поморие.

 

Междувременно аматьорският национал Иван Атанасов ще премине от Евроколеж в Гигант Съединение. Защитникът се е разбрал с голямоконарци, които се борят за оцеляване в групата.

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu