Официално: Пепо Пенчев и Румен Байрев се завърнаха в школата на Ботев

18 Юли 2018 17:10

Двама доказани специалисти с богато минало в Клуба се завръщат на работа в детско-юношеската академия на "Ботев" Пловдив.

 

Дългогодишният футболист и треньор на "Ботев" Петър Пенчев и колегата му Румен Байрев подновяват работата си с талантите от „жълто-черната” школа от новия сезон.

 

Бившият защитник на „канарчетата” поема работата с набор 2002, който през миналия сезон триумфира с републиканската титла в своята възраст, а през новата кампания ще се състезава в Елитната група до 17 г.

 

Румен Байрев, който е част от златната генерация на Ботев през 80-те, ще води състава на родените през 2005-та таланти.

 

Директорът на ДЮШ на "Ботев" Иван Цветанов приветства завръщането на двамата опитни специалисти:

 

„Доволен съм, че Петър Пенчев и Румен Байрев приеха поканата да се върнат при нас. Двамата са доказани професионалисти, които освен всичко друго притежават и висока квалификация. Убеден съм, че привличането им ще се отрази позитивно на работата в школата и развитието на нашите юноши”, коментира шефът на клубната академия.

 

„През новия сезон продължаваме да следваме утвърдената през последните години методика. В състава на първия отбор вече има няколко момчета от школата и силно се надявам някои от тях да покажат характер и да се утвърдят като постоянна част от представителния тим.”

 

„Това трябва да бъде знак за останалите момчета в школата, че вратата на мъжкия състав е отворена и единствено от тях зависи дали един ден ще заслужат мястото си в елита на българския футбол с екипа на родния им клуб”, допълни Цветанов.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu