Проф. Дайнов: Архитектурният терор над София мина всякакви граници

05 Окт 2018 16:34

 

Аз пък си мисля, че не е само до корупция. ГЕРБ просто отмъщават на София и си имат причини за това:

1. Някога са дошли тук от малки населени места и са изпаднали в културен шок; почувствали са се принизени и недокрай-разбиращи, какво и защо става. За което продължават да са обидени и сега си връщат, защото сега могат.

2. Централните - най-градските - квартали на София никога не прегърнаха нито Борисов (а той много искаше), нито ГЕРБ. Сега и той и партията му най-сетне са разбрали, че никога няма да получат признание от онези, от които най-много искат такова. И си отмъщават по начина, по който са виждали като малки там, където са расли и са били възпитавани. Може би затова почнаха мъстта, преди години, с трамваите - символа на столицата.

А можеха всичките години, в които са таяли вражда към София, да ги ползват, за да четат книжки, да ходят на театър, да посещават изложби, както и курсове по добри градски обноски.

Не казвам това на принципа "софиянец срещу селяндурите". Казвам това като човек, отдавна отписал се от софийското жителство, с което съм роден. Не съм сиреч, голям привърженик на София; но този архитектурен терор, който Фандъкова и ГЕРБ изсипват върху града, минава всякакви граници, мислими и немислими.

 

Коментарът на проф. Дайнов е от профила му във фейсбук.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu