Проф. Слатински: Обявените вчера “спешни мерки и промени” в МВР звучат все по-фалшиво

08 Окт 2018 19:44

След жестокото убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова се развихрят всякакви хипотези и спекулации, но една е особено дразнеща, манипулативна и невярна - това, че няма как “малка” (разбирай - незначителна и маргинална телевизия) и “не кой знае колко гледана” медия да настъпи сериозни интереси и да предизвика агресия спрямо журналистите й.
Не, уважаеми. Точно “малките” медии извън софийските прожектори са най-уязвими и беззащитни. Засегнатите от техните предавания не са скрити във вилите си в Бояна и Драгалевци през девет квартала в десетия, а могат да са буквално на съседната улица.

 

Тези медии си нямат влиятелни собственици, донори и спонсори, нямат състуденти и известни колеги да ги защитят шумно, нямат хиляди фейсбук приятели и рядко са носители на журналистически награди. За справка питайте дупнишките журналисти в ерата на братя Галеви, или от произволен друг град с развит местен феодализъм.

 

Затова повечето “малки” медии извън София избират лесния път - гушнати под крилото на местния кмет, с рекламки от общински фирми и приятелски фирми на кмета и местните управляващи. Ще ги познаете по дежурните платени поздравления от кмета по случай всеки празник. С негова снимка, разбира се.

 

Искрени съболезнования на всички близки и приятели на Виктория Маринова и се надявам полицията с милиарден бюджет да излезе със смислен и вдъхващ доверие резулат от разследването си съвсем скоро, защото обявените вчера “спешни мерки и промени” в МВР в третия мандат на този премиер и в шестата година на този главен прокурор звучат все по-фалшиво.

 

Коментар на Николай Слатински, Фейсбук

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu