Теодор Ушев: Заспал е зимен сън българският интелектуалец

28 Ян 2019 16:10

Разбира се, че писмо от български интелектуалци в подкрепа на европейската цивилизация, няма да бъде написано. Нищо, че всекидневно идеята за равнопоставеност и братство между хората е атакувана безмилостно отвсякъде.
Така де, липсата на ред, дисциплина и правила в държавата е най-лесно да се оправдава с роми, евреи, еврогейове и родоизменници - колко му е да се "изпляскаш" срещу тях, веднага ще станеш "cool" и "говорещ истината пич".

 

Българският интелектуалец е особен вид. Той обича да се сниши, когато има буря, да изчака, да огледа, и тогава ако види, че облаците са попреминали, да пооткрехне лекичко първо перденцето, после прозореца, да види има ли други наизлезли вече и чак тогава, първо тихичко, после понабрал смелост, да понадигне гласче. Заспал е зимен сън българският интелектуалец, чака някой да го покани на закуска първо. Ма няма страшно, ако медиите ви поокалят малко бе, приятели! Нали едната чест ни е останала в тази клета държавица! Ако в нея има останали още "интелектуалци", де...

 

Коментар на Теодор Ушев, Фейсбук

Main Menu