Културата е жертва на партийната пропаганда според Банов

03 Фев 2019 20:23

Всички документи са предадени на прокуратурата, дал съм обяснения и вярвам, на институциите и компетентните органи. Това посочва министърът на културата Боил Банов в социалната мрежа Фейсбук във връзка с поредния коментар на депутата от БСП Елена Йончева по скандала "Ало, Банов е".

Министърът изразява съжаление, че партийната пропаганда е употребила културата за собствени цели, а да бъде знаме на това е приела "някога уважаваната и харесвана журналистка г-жа Йончева".

В изявлението си Банов посочва и че истината остава все по-сама и всеки има вина за това.

Фалшивите новини, "алтернативните факти" вече ни давят, заявява той.

Министърът е категоричен, че за БСП не е важна истината, важното е въпросната фалшива новина да се повтаря. "Не е важно, че е лъжлива. Не е важно, че е сапунено-оперетна. Не е важно и че това е партията с исторически най-големи прегрешения към свободата на медиите и към свободата изобщо", завършва той.

Припомняме, по-рано днес Йончева заяви, че аферата "Ало, Банов е" е по модела "Борисов" и по тази схема се правели далаверите в страната. Тя отново изрази увереността си, че уличаващият запис е достоверен въпреки твърденията на Банов, че става въпрос за манипулация

Main Menu