На държавата й лъснаха... касовите бележки

08 Мар 2019 20:41

Не е лесно да си данъчен! Не се знае на какъв размер... нарушение ще попаднеш. От последните дни случки много от битието на служителите на НАП под прикритие или " на разкритие". Държавата без да иска внедрила свои служители на нудистки круиз. Данъчните се притеснили как точно да проверят за касови бележки(или може би къде). Комичната случка разкри финансовият министър Владислав Горанов в коментар за внедрените служители на приходната администрация сред самодеен танцов състав в село Марково.

 

Дали е смешно или трагично, всеки може да го почувства според собственото си светоусещане. Да разголи НАП едрия бизнес, дето трупа милиони от скрито ДДС! Да ги стресне с гол в ръката фискален апарат и да си събере дължимото? Колко ще укрие нудистът и къде, пак се пита в задачата? При самоволните танцьори могат да им бръкнат поне в пазвата за укрит приход, но при "престъпниците" на круиза е сложно тарашенето. Притеснили се данъчните, били в открито море и аха... се оказали хванати на тясно (на голо) от разкрепостените "обекти" на проверка.

Да се съблекат или да не се съблекат, явно е бил въпросът на борда. А министърът се забавлявал. Да, ама не той е бил голият...или... Като представител на държавата и той лъсна. Кой кум, кой сват, кой на нудиста брат. Ей, това ни е дереджето, разговорно казано.

Министърът живее в подарен му апартамент и се чуди как от гол и облечен да събере приходи, че ръчичка за просия протягат учители, медици, полицаи, социални работници, пенсионери и кой ли още не. Всеки иска пари, а държавата ни и тя гола, май на нудистки круиз е тръгнала да си събира вересиите.

Показателна е тази случка! Болезнено откровена и гола. Гола е държавната воля да си свърши работата там, където трябва и където й е мястото. Краде се на едро, на ниско... всичко е съблечено.

Да, правилата трябва да се спазват, но всеки гражданин иска справедливост. Иска да види едрите наказани и разсъблечен. Какво да му вземеш на бедняка, да обложиш с данък скъсаната риза на просяка. Всъщност, може би ще напълним хазната, ако наложим данък бедност! И без това бедните са много. Или още по-добре - данък събличане. Без дрехи остават и бедни, и богати.

Хайде да се съблечем и да си разкрием касовите бележки пред приходната администрация!

Дано схващате сарказма, пропит с болка... А на министъра му е весело. Е как не! Хората са го казали - "Ситият на гладния не вярва", в нашата данъчна история поговорката звучи: "Облеченият на голия не вярва."

И накъде вървим (към някой нудистки круиз)?

 

Коментар на news.bg

Main Menu