БСП

Марешки: Напускаме НС, за да се върне дебатът за важните неща в обществото

14 Мар 2019 17:29

Лидерът на партия ВОЛЯ Веселин Марешки съобщи, че парламентарната група напуска пленарната зала. По-късно той обясни, че стъпката е предприета, за да се върне дебатът за важните неща в обществото.
„Решението не е еднозначно, тежко е и дебатите в партията продължават. Но докато обществото се тресе, раздирано от ниски доходи, липса на добро образование, здравеопазване и сигурност, нас през последните месеци ни заливат с дребнотемието кой от върховните лидери на политическите измамници от малката коалиция ще води тяхната листа. И ние, с този наш ход, искаме да върнем разговорите за важните неща в обществото, за решаване на проблемите на хората и повишаване стандарта на живот на българския гражданин”, заяви Марешки в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

 

За да върнат „дебата за важните неща”, от ВОЛЯ щели да инициират парламентарни консултации с другите партии. „Първо трябва да се направи анализ на двете години от управлението: кои обещания са изпълнени и да се наложат бързи темпове, с които другите да бъдат изпълнени”, поясни Марешки. И добави, че в зависимост от развитието на разговорите с останалите формации, ВОЛЯ ще реши как да действа оттук нататък.

Воля
ВМРО

Main Menu