Не сте съгласни? Не това е начинът!

19 Мар 2019 13:36

 

Осъмнахме с грозен акт. Който не приемам като бунт на несъгласните. Приемам го като акт на посегателство срещу Пловдив и пловдивчани.
Защото тази сграда и Общинска фондация „Пловдив 2019” носят еднакъв знак за всички ни – те олицетворяват града ни и престижното отличие, че сме европейска столица на културата. Нещо, което е факт и за съгласните с работата на общинската фондация, и за несъгласните с нея.


Винаги съм казвал, че несъгласието не означава агресия, вандализъм, крайно неприемане. Несъгласието означава умението да изразиш собствената си позиция с думи, в диалог и да можеш да я отстоиш. Пак в диалог. С разумни действия. Открито и прозрачно. Аз също имам резерви към работата на общинската фондация. Дори и общинските съветници не са наясно как се разходват парите на „Пловдив 2019”. Което е недопустимо, защото това са парите на пловдивчани. Но в никакъв случай няма и не мога да приема подобен акт на вандализъм.


И тук е мястото да кажа – крайността винаги поражда крайност. Може би едната крайност – непрозрачната работа и опитът за прикриване на проекти, да поражда друга крайност – на тоталното отрицание. Аз не приемам крайностите. Те не са ни полезни. Не ни правят хора. Напротив – изкривяват ни.


Затова осъждам подобен акт! И ще приветствам всеки един акт на достойна позиция, правене на политика в името на Пловдив и диалог!

Славчо Атанасов
народен представител
кмет на Пловдив – 2007-2011

 

 

 

Main Menu