Николай Слатински: Моя милост скромно обявява награда “Златна плюнка”

06 Сеп 2019 09:09

Дами и господа министри, депутати, премиери и техни вицета, анализатори, граждански квоти в управлението, институти за политики и швепсове - как сте, четете ли проправителствената агенция ПИК днес? Или не четете, че нали сте в отпуск още?
Август вярно е малко дълъг месец, докъм 10 септември продължава, нали, та не четете онлайн, всеки има право на заслужен отдих след народните дела все пак. Само едно питане имам - колко време ще изчакате от възпитание, преди да пуснете поредният анализ или ексклузивно интервю или специален коментар за това, което наричате “кафява медия, но все пак медия”?

 

След новото дъно днес, май ще трябва малко повечко да е, да ви кажа. Или поне да е в Ретро, да не е в ПИК, та като ви пита някой да кажете “ама аз в онуй другото таковата писах, не знаех, че и в туй ще излезе”.
Така, то е ясно че всичко ще продължи по старому, само една промяна ще има - моя милост скромно обявява награда “Златна плюнка”. Разбира се, тя има и по-пълно име, което се състои от поне пет забранени във фейсбук думи, които сега няма да напиша.

 

Първите трима дали интервю или анализ или каквото там е “екслузивно”, “горещо” или знаете какви са епитетите, ще са носители на специалната награда. Ще има и специална награда “Златна плюнка на червен корт” за нещастниците отишли на кафевия тенис турнир, там ще е лесно защото снимките им лъсват на онова място, което е толкова медия, колкото е и стената на обществената тоалетна.
Моля приятелите си във фейсбук - помагайте в номинациите, да не изпуснем незаслужено някого. Не бива никое дело да остава незабе;язано, нали? Само без линкове и скрийншотове, дата и час на публикуване са достатъчни. Благодаря и приятна вечер.

 

Николай Слатински, Фейсбук

Main Menu