Кошлуков се прави на мъж за Сидеров, но е пале пред кукловодите

04 Окт 2019 19:34

Пореден ден продължава атаката срещу Волен Сидеров за участието му в „Референдум“ по БНТ. Всъщност това си е жива реклама. Нещо повече, Сидеров размърда телевизията, която отдавна е толкова скучна, че може да приспи акула в акция…
Сидеров направи своето. Направи услуга и на Джамбазки, като му осигури няколко гласа от гей общността. Може би. Водещата Добрина Чешмеджиева също спечели от скандала, защото получи подкрепа от ръководството, каквато се говореше, че е изгубила.

Зрителите и те спечелиха – всеки скандал е добро зрелище. Облажиха се и другите участници, които бяха споменавани многократно, което нямаше да се случи, ако всичко бе минало гладко, според сценария. Защото са семпли и доста скромни в интелектуално отношение.

 

А може би сценарият да е бил Волен да вдигне олелията, както и стана? Не е невъзможно. По такъв начин най-важните проблеми на столицата останаха в мъглата от общи приказки и глупави обещания, а той стана център на внимание. Това го има в картите – всеки експерт по кампании ще го каже.

 

Скандалите в телевизионни студиа не са новост. Владимир Жириновски, лидер на руската националистическа партия ЛДПР има натрупан стаж в този „жанр“. Вече години наред е важен фактор, благодарение на бурните си отношения с медиите. Руската тв водеща и кандидат за президент Ксения Собчак също използва този похват.

Преди време Benetton се рекламираше с плакат, на който бе убиец със смъртна присъда. Това предизвика световен скандал, но от фирмата отговориха, че са искали да привлекат вниманието по темата за смъртното наказание. Дали е било така или не няма как да узнаем – ефектът обаче бе постигнат.

 

Водещите ПР и рекламни агенции знаят, че скандалите вършат отлична работа. Правят се проучвания какви дози може да поемат зрителите и гласоподавателите. Особено по време на предизборни кампании. Доналд Тръмп е ярък пример за това.

Поведението на Сидеров може и да е осъдително, но в сравнение с какво? Върху него се нахвърлиха хора и структури, които не са пример за морал и почтеност.

 

Емил Кошлуков издаде заповед лидерът на „Атака“ да не бъде канен в БНТ. Но самият Кошлуков е бил неведнъж герой в скандали. И досега не е отговорил за получените от КТБ долари за покупка на жилище в САЩ. Изборът му за генерален директор на БНТ също бе определян като скандален от мнозина. Средният пръст, който показа в ефир също не е причина за гордост. И въобще, Кошлуков може да се прави на мъж ако пусне репортажи за ТЕЦ „Варна“ на Доган, яхтата и руските му охранители. Или за разследванията в САЩ срещу Пеевски и контрабандата на цигари. Или за съмненията около имотите на зам.-главния прокурор Иван Гешев и жената до него. Другото е вятър и мъгла а той е като пале, което лае за да го забележат...

 

Галина Георгиева бе избрана ча член на СЕМ, а е завършила някакъв Стопански филиал на УНСС във Враца с успех 3.89. Когато Сашо Диков я попита за това, тя важно отговори, че такъв филиал имало и в Свищов. Милата, тя дори не знае, че в Свищов има Стопанска академия „Димитър Ценов“, която няма нищо общо с УНСС. И тази жена съди другите чрез гласа си в СЕМ… Тя и нейните колеги продължават да овъртат и не разкриват кой е заплашвал генералния директор на БНР и самото радио. Ебати лицемерието!

 

Шефът на парламентарната комисия по култура и медии Вежди Рашидов преди време псуваше Пеевски и медиите му, а сега се свива като пале. Съвсем неотдавна Рашидов заяви: „Айде стига с тая свобода на словото вече, вие луди ли сте, полудявате ли с тая свобода? Кое не му е свободно? Ами те всички хора ни плюят като каруцари, всеки има свобода на словото. И какво по-свободно от това?“ Това е сто пъти по-скандално от случката в „Референдум“, но повечето медии и институции мълчат позорно.

 

И ВМРО клеймят Сидеров, но какви са те? Измислят съмнитени идеи за „укротяване“ на опърничавите цигани, разпродават имоти по морето по съмнителен начин, забъркаха се в скандали с издаване на българки паспорти и гражданство. Красимир Каракачанов още не е отговорил ясно получавал ли е и колко пари от КТБ и фирми, свързани с нея? Беше и политсъдружник с Николай Бареков, а големият „патриотичен“ активист Ангел Джамбазки бе евродепутат в миналия мандат именно като коалиционен партньор с партията на Бареков.

 

Националистите в много стани трупат „червени“ точки именно със скандални изяви. „Алтернатива за Германия“ се замесват в скандал след скандал, но печелят все по-голяма популярност. Кой плащаше тогава кампанията?

 

В Швеция Джими (Ими) Окесон скандализираше всички, като се появяваше на публични места и в медиите с шарен венец на врата, но вече е сред най-влиятелните политици.

 

Възмущават се у нас национални медии, които от години се държат като слуги на партии, олигарси и прокурори. Един неудобен въпрос не са задали на доказани крадци и корумпирани типове, а ги гледат с влага в очите. Крият новини, премълчават компрометиращи факти, манипулират информации. Сега се възмутили от Сидеров - ОК, но защо мълчаха, когато Йордан Цонев (Данчо Ментата) им предаваше „поздрави от Пеевски“? Мълчаха и за закона на Пеевски за медиите и закона за КТБ, която бе фалирана с негово участие, а активите разграбени. Натискаха се в столовете си, когато мутри разнасяха отрязани и кървящи агнешки главички пред ВСС, за да плашат Лозан Панов.

 

Затова възмущението им от Волен Сидеров е неискрено. Ако искаха да спечелят доверието на зрителите онази вечер в „Референдум“ трябваше не само на Волен, но и на всички останали да бъдат зададени съвсем други въпроси. Но не ги зададоха, а яхнаха скандала. Само че хората не са толкова прости и наивни, колкото си мислят „великите“ медийни гурута и техните повелители зад кадър. Сидеров и „Атака“ ще получат оценка на изборите. Каквато - такава. Останалите също.

 

Коментар на Даниела Василева, 

Източник: frognews.bg

 

П.П. Героят Skellie е хрумване в Инстаграм, което показва живота на средностатистическия гражданин. Именно скандалното сравнение със скелет е взаимствано след това за иронизиране на политически кампании, обещания преди избори за бъдещо благосъстояние, нездравословно хранене и пр. Накратко: В "Цялото кралско войнство" на Робърт Пен Уорън и във филма по книгата с Шон Пен всичко е описано и показано брилянтно.

Main Menu