Слави Трифонов към съда: Така ли мислите, че ще ни спрете? С боички и с наименования?

21 Ян 2020 17:03

Слави Трифонов – свободен гражданин със свободен дух. Така шоументът коментира решението на Върховния касационен съд (ВКС) да откаже регистрация на партията "Няма такава държава". Решението днес е окончателно, което означава, че шоуменът няма да се изява на политическата сцена, засега.

Коментарът на Трифонов след новината за регистрацията не закъсня. През фейсбук той отново беше критичен за работата на съда. А ето и целия му коментар:

"Днес Върховният касационен съд отказа регистрацията на партия „Няма такава държава“, защото използвала цветовете на българското знаме.
Ами, добре. Това ли измислихте? Е, много сте умни, няма що! Така ли мислите, че ще ни спрете? С боички и с наименования?
Важно е съдържанието, а не опаковката.
Затова, ние, същите хора, със същите идеи, със същото съдържание и със същите намерения, ще регистрираме нова партия. С ново име и други цветове!
Влизам в регистрация на партия, която ще се нарича „Има такъв народ“ и в логото си ще има съвсем други цветове. Чакам ви да видя какво ще измислите сега!".

В мотивите се посочва, че в чл. 15, ал. 2 и ал. 3 от Закона за държавния печат и националното знаме на Република България (ЗДПНЗРБ) са определени елементите на националното знаме.

Описанието е допълнително детайлизирано в Приложение № 2 към закона. Според съдебния състав на ВКС съпоставени описаните в закона и в приложението елементи на българското национално знаме с установеното в хода на делото съдържание на символа на новоучредената партия дават основание да се приеме, че изводът на регистърния съд за осъществено нарушение на чл. 5, ал. 1 пр. 1 от ЗПП е законосъобразен и в съгласие с доказателствения материал по делото.

Main Menu