Уволнен от Нинова: Оставихте ме без работа и доходи. Честит празник, другарко!

01 Май 2020 16:50

Уволнен служител от соцлидерът Корнелия Нинова от централата на "Позитано" 20 написа емоционално писмо, което разбуни духовете навръх 1 май. Чиновникът е изпратил имейл до всички членове на пленума с послание до Нинова: "Честит празник, другарко. Вие ме оставихте без работа", информира Lupa.bg

По информация на lupa.bg бившият служител на Нинова е част от голямата чистка, която соцлидерката предприе миналата година заради орязаните партийни субсидии и огромните разходи на БСП. От тогава валят жалби и се завеждат дела срещу нея заради неправомерни съкращения - включително на хронично болни, майки на малки деца и хора пред пенсия, които трудно биха могли да си намерят работа.

Разочаровани от размаха на червената шефка бивши кадри разкриха още през 2019 г., че чистката е била предимно срещу неудобните за Нинова служители, назначавани в апарата от нейни предшественици на председателския пост, които сега са сред най-отявлените ѝ критици.

Вчера БСП анонсира онлайн кампания с хаштаг #Работа и доходи, като в нея се включва Националният съвет, депутатите и всички структури на левицата. Призивът е протестен: "Споделете ваша лична история, свързана с работата и доходите ви".

От написаното към пленума в първомайския имейл обаче става ясно, че има редица съкратени без оглед на социалния им статус от централата след започналата миналата година чистка.

Ето и пълният текст на писмото на служителия за първомайски поздрав (без редакция):

"Реших да споделя личната си история, като няма да го направя във фейсбук, както Вие призовавате, за да не стана обект на излишен интерес, пък и да не Ви докарам медийно внимание, което не сте желала. Но нека Ви разкажа моята лична история "свързана с работата и доходите ви". Работех на "Позитано" 20 повече от 10 години, докато не дойдохте Вие и не ме оставихте без работа и доходи. Е, доход все още имам, защото съм на трудовата борса, но предвид "досието ми" на човек, работил толкова години в централата на БСП, а и предвид кризата - работа няма. Дъщеря ми е студент последна година, а синът ми ученик 7 клас, но всъщност Вас това не ви интересува, а и никога не Ви е интересувало. Вие предпочетохте да доведете хора, които нямат общо с БСП, но имат общо с МВР - да ги назначите в централата и после да им възложите тази задача. Честит празник, другарко Нинова!

Ще Ви разкажа и историята на една друга другарка, която също работеше на "Позитано" 20, повече от Вас самата - тя също вече не работи там и е на трудовата борса, защото Вие, другарко Нинова, предпочетохте на нейно място да остане удобна госпожица, назначена от МВР кадрите Ви. Та и тази другарка скоро ще остане без доходи, защото борсата изтича, а Вие не се съобразихте, че има две малки деца - е, да, едното тъкмо навършило 3 години и вече законът не я пазеше. Честит празник, другарко Нинова!

Понеже искам да се включа с пълна сила във Вашата инициатива, нека Ви разкажа и за един другар, който имаше 2 години до пенсия и целият му живот мина на "Позитано" 20. Не можа да се пенсионира. Вие не позволихте. За неговите доходи се чудя дали въобще да споменавам, но и той Ви честити 1 май. Другарко Нинова, мога да напиша още доста лични истории за работа и доходи и всичките да са свързани с Вас, но няма да го направя. Все пак се надявам, че сте доволна от историите, които Ви изпращам, нали инициатива имаме - 1 май - Ден на труда - а аз, като дисциплиниран партиен човек - веднага се включвам!

Честит празник, другарко Нинова! Пожелавам Ви здраве. Представям си каква ли ще бъде Вашата лична история за работа и доходи...".

Main Menu