СДС: Всяка политическа формация трябва да избере на кой фронт е – Източния или Западния!

18 Юни 2020 18:49

Във връзка с изтеклите в последните седмици записи и снимки, които целят компрометиране на премиера на България, призоваваме институциите, които трябва да се занимаят с тези материали, да стигнат до край. Обществото има право да научи цялата истина.

Фалшиви ли са или не? Кой ги е направил и кой ги е изпратил до медиите? Това ще даде и отговори на най-важните за страната ни въпроси на този етап: кой накъде тегли България?

Държавата е в един от най-важните етапи след влизането в НАТО и ЕС. На прага сме на Еврозоната и Шенген. Приемането ни там завинаги ще сложи край на опитите на прокремълското лоби у нас да ни върне в руската орбита. Преходът в България никога няма да свърши, докато не се демаскират веднъж завинаги играчите на родния политически терен и техните истински цели.

Както неведнъж от СДС сме заявявали, откъсването на България от руската прегръдка е болезнен процес за тези, за които е жизненоважно да останем там. Те няма да престанат с опитите си да попречат на пълната и безвъзвратна интеграция на държавата ни в европейските структури.

Преходът в България никога няма да свърши, ако компроматите продължават да заместват реалната политика. Очевидно е, че предизборната кампания вече започна и в това няма нищо лошо. Но нека политическите сили да уважават повече българските избиратели. Време е да започнем да говорим „за“ какво сме, а не „против“ какво сме. Важно е да се промени моделът на правене на политика. От дълги години ченгесарските прийоми и компроматната война замениха реалния политически сблъсък. На гражданите се предлага сеир, а не платформи и аргументирани идеи за подобряване на живота им.

За съжаление някои партии, претендиращи да са десни, неволно или доброволно се превръщат в помагачи на силите, които дърпат България към Евразия. Обръщаме се към тях, защото вярваме, че бъдещето на държавата е по-важно от личните политически амбиции. Призоваваме ги да размислят дали БСП, Манолова и партии, свързани с олигарсите на прехода, са добра алтернатива за България.
Имаме историческия шанс завинаги да се откъснем от орбитата на Кремъл и да влезем в клуба на проспериращите и богати европейски държави – eврозоната.

Предизборната кампания е в ход. И всяка политическа формация трябва да избере на кой фронт е – Източния или Западния!/sds.bg

Main Menu