Срамно е Манолова и Дончева да са по-принципни от теб, адвокате

08 Апр 2021 18:58

спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Знаех си, че един ден ще дойде моментът, в който ще кажа: Ние нали ви казахме. Още когато леко, фино, деликатно Хаджигенов, Бабикян и Минеков заглушиха уредбата на БОЕЦ на един от протестите през лятото, червената лампичка при някои от нас светна. Колкото и нескромно да звучи това. На други им светна малко по-късно. Само по себе си приватизирането на трибуната, без да допускаш хора от партии, а после самият ти станеш част от листите на политическо обединение, е красноречиво. Е, скулпторът Минеков поне постъпи малко по-достойно от другите двама и реши да пропусне материализирането на протестното водачество.

Но дали тези хора все пак имат някакви искрено добри намерения, още е рано да коментираме, защото засега нищо конкретно не е станало. И без конкретика обаче, декларациите на адвоката Хаджигенов достатъчно много го компрометират. Изключително "впечатляващо" е да смяташ, че единствената добра позиция за Борисов е Централният софийски затвор и в същото време да си склонен да получиш гласове от неговата партия. Това е някакво своеобразно дежавю с Тома Биков, Антон Тодоров, Яне Янев, Волен Сидеров. Сигурно пропускам някого от "видните борци" срещу ГЕРБ и Бойко Борисов в миналото.

Не по-малко "впечатляващо", всъщност доста срамно, е това, че същият господин не би отказал подкрепа от ДПС и БСП. Ама адвокате, как ще променяш един модел с неговите създатели и крепители? Винаги си давал вид на интелигентен човек. Странно е, ако наистина си вярваш за това. Ако не си вярваш, но го казваш, пак не е добре. Дори е по-зле.

 

Срамно е и Мая Манолова, и Татяна Дончева, които имат дълъг стаж в политическото пространство у нас, да се окажат по-принципни от теб. Но може би и нормално, точно заради опита им. Разбира се, и тяхната принципност е само донякъде, защото те отхвърлят единодействие с ГЕРБ и ДПС, но не и с БСП.

Всъщност, дълбоко неразбираемо е, че адв. Хаджигенов не разбира, че с едно редовно правителство сега, ГЕРБ и Борисов не само няма да бъдат политически довършени, но е твърде вероятно да бъдат съживени и "преоблечени в нови дрехи". Заради късата памет на българите. От вчера насам министър-председателят и придворните му се опитват да пързалят опозицията точно по тази линия - искат другите да се изложат набързо и те да се върнат на бял кон.

За промени в Изборния кодекс не е задължително да се формира кабинет. Именно за това може да бъде потърсена подкрепата на БСП, това ще е големият тест за тях.

Правилното решение, с което има по-голям шанс влиянието на партиите на статуквото да бъде ограничено, са нови избори, а преди това силен служебен кабинет, който да управлява добре пандемията, да изкара на показ безобразия на настоящото управление, за които не знаем, и да организира честни избори. Всичко друго е в полза на ГЕРБ и ДПС. Изключваме БСП от това уравнение, защото те трудно някога отново ще се върнат в мача.

Източник: fakti.bg

Main Menu