Ивет Добромирова: Докато някои са държали парапети, други са били на амбразурата като Плевнелиев

06 Окт 2022 12:52

От Фейсбук профила на Ивет Добромирова
Лена Бориславова с грозен колаж, който се подиграва на Росен Плевнелиев. Че си го направила и кавър фото, очевидно за да подчертае неговата значимост. Малка подробност е, че колажът е на базата на снимка, която изглежда така поради специфичната перспектива, а самата тя беше жертва на подобен фото феномен.

Избягвам да реагирам поименно напоследък, но някак има неща, които минават всяка граница.

Когато си нарочен за звезда-политик, е хубаво да пазиш този статус, защото той е крехък, колкото едно видео на един парапет, който го няма.

И докато някои са държали парапети, други са били наистина на амбразурата в името на клетата държава, въпреки всичко и всички.

Да припомня кой е Росен Плевнелиев - президентът.

Росен Плевнелиев е президентът, който излезе и застана до протестиращите през зимата на 2012 г.

След това назначи служебно правителство, което даде старт на кариерата на Асен Василев.

Това служебно правителство спря Южен поток, за да защити интереса на България от Русия. И извади парите на държавните дружества от КТБ, с което сложи поанта на войната срещу пленената от Пеевски и Цветан Василев държава. Това му извоюва неуморни опити за импийчмънт, проверки от НАП на цялото му семейство до девето коляно, че дори и опит за противоконституционно повдигане на обвинение (но те в ПП с конституцията ходят в тоалетната, за да я използват вместо мачкани вестници, така че не вярвам това да ги впечатли много).

Росен Плевенелиев е президентът, който застана зад протестиращите през 2013-а година и обяви, че сваля доверието си от правителство и парламент, предложили и назначили Пеевски за шеф на ДАНС.

Росен Плевнелиев е и президентът, дал старт на политическата кариера на Христо Иванов, заради неговото обещание, че ще направи съдебна реформа.

 

И накрая, но всъщност на първо място Росен Плевнелиев е българският президент, който изправи Европейския парламент на крака със своя реч в защита на Украйна, в която ясно посочи колко голяма заплаха е Путин за демократичния свят през 2014-а година.

В политиката, не можеш да си позволиш да не уважаваш достойните постижение на другите политици, независимо от кои си и какво мислиш за тях.

България е на такъв хал благодарение на Лена и компания, че да се подиграваш на някой, който е постигнал наистина много, въпреки всичко и всички е много, много ниска топка. Още повече, когато си пряко отговорен за резидента Радев. И като се огледам, не виждам друг политик в най-новата ни история да е бил толкова арогантен към опонентите си. Или ако има такъв, то да няма грешка, че ПП са не по-добри от него.

Main Menu