Камерна сцена Пловдив започва тази вечер с онлайн премиера

08 Апр 2021 12:57

Платформата Камерна Сцена Пловдив – един от проектите на Сдружение за култура и образование “Милчо Левиев”, стартира своя 12-ти сезон тази вечер с първия от двата планирани концерта през април.

Нови имена, нови идеи и послания, верни докрай на честното, достойно и безкомпромисно изкуство, екипът е готов да се забърка с всеки един проект, артист и идея, изповядващи смисъла от тези думи.

Поради ограниченията, свързани с Ковид – 19, организаторите правят следните промени.

Домакин на събитията ще бъде АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив

Начален час 20.00 ч.

Събитията ще бъдат проведени без публика с ОНЛАЙН ПРЕМИЕРИ, излъчени на страниците на академията и Камерна сцена Пловдив, със специалното участие на Деница Димитрова – арфа.

 

Тази вечер 8 април от 20.00 часа на сцената на АМТИИ ще се срещнат няколко поколения съвременни класически артисти в необичайната комбинация от арфа, виола и флейта.

БЕРТЕН Д’ОЛАНДЕР- флейта (Белгия)

РАИСА ЗАПРЯНОВА–виола (България)

ДЕНИЦА ДИМИТРОВА – арфа (България)

 

Тримата инструменталисти имат широка концертна изява в редица фестивали в Европа, Япония, Китай и САЩ. За първи път триото се събира в общ проект за да открие дванадесетия по ред сезон с концерт от платформата Камерна сцена Пловдив. Интересният и богат обертонов потенциaл на инструментите ще се мултиплицира в оригинален звуков резонанс, който обединява наследството от европейската импресионистична музика на Дебюси и Иберс творби от съвременни автори. Световни премиери в програмата са произведенията на българския композитор Велислав Заимов– Соната за флейта и виола ( 2020) и Уилфред Уестерлинк – Дуо за виола и флейта.

При изпълнението на Квартет за флейта, виола, арфа и чембало от Велислав Заимов музикантите ще си партнират с доц. д-р Велислава Карагенова – преподавател по пиано и чембало в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев” –Пловдив.

 

Концертът се реализира в колаборация с Международен Младежки Фестивал „Кръстопът” - АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив.

Камерна сцена Пловдив – 12-ти сезон се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2021 година.

Main Menu